Tænk selvstændigt

Vi skal have flere selvstændige og private virksomheder i Danmark.

I Danmark er det er nemt at starte en virksomhed, men svært at drive den. Mindre bureaukrati og færre regler, fx bør vi ændre på skattereglerne, så det bliver nemmere at investere på vækstområder. Desuden bør vi overveje skattefrie perioder til iværksættere.

Og helt grundlæggende så har vi et problem, når respekten for håndens arbejde bliver ved de politiske skåltaler, vi siger, vi har respekt for håndens arbejde, vi siger, vi skal skabe arbejdspladser så flere kommer i arbejde, vi siger, at vi skal skabe flere praktikpladser.

Men samtidig siger vi “at Danmark skal leve af viden”. Det er uden et “også” – en arrogant og verdensfjern udtalelse. Danmark skal også leve af viden.

Men vi skal mere end det, vi skal skabe et Danmark, hvor der er færre restrektioner for små erhvervsdrivende. hvor der er plads til letindustri i byerne, hvor håndværkeren har råd til at have sit værksted, og hvor der bliver skabt flere forskellige typer af virksomheder. Se det vil skabe et reelt rummeligt arbejdsmarked og arbejdsliv.

Det skal altså være lige så naturligt at blive selvstændig som lønmodtager. Det giver vækst og arbejdspladser – til gavn for alle.

 

Skriv en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*