Genvalgt som Folketingskandidat i København

Tale fra RV Hovedstadens årsmøde,

d. 25.04.15

Til jer, der ikke kender mig, så hedder jeg Mia Nyegaard – og har været medlem af partiet siden 2000.

Jeg er lige trådt ind i Borgerrepræsentationen som socialordfører og er ellers direktør for en chokoladefabrik, som jeg selv har været med til at starte.

Og hvorfor stiller jeg så op til folketinget?

Det gør jeg, fordi jeg ønsker et socialt liberalt Danmark.

Danmark, er dit, mit og vores. Jeg vil arbejde for et Danmark hvor vi tager fælles socialt ansvar, giver plads til forskellighed, skaber gode vækstbetingelser og har et globalt udsyn

For mig er der forskel på folk

Vi er nødt til at gentænke nogle fundamentale principper i vores velfærdssamfund, hvis vi vil hjælpe dem, der har mest brug for det. Der er ikke råd til, at nogle får noget, de ikke har behov for.  Det er asocialt at give alle lige meget. Og vi bliver ikke et rigere samfund af at jage de mest udsatte.

For mig er indvandring noget positivt

Danmark har brug for mennesker, der ikke kommer fra Danmark. Sådan har det altid været, og sådan er det også i dag – måske mere end nogensinde. Arbejdsmarkedet er blevet globalt, og vi har brug for at tiltrække de bedst mulige hænder og hoveder. Indvandrere kommer med ny inspiration, viden og nødvendig arbejdskraft til erhvervslivet, og kulturelt vil vi som land gå i stå, hvis vi ikke bliver udfordret.

3 mio. i arbejde, kræver at vi tænker selvstændigt

Det er ikke svært at starte en virksomhed i Danmark, men det er svært at drive den. Der er så mange krav, regler og restriktioner. Derfor bør skattereglerne ændres, så det er nemmere at investere i vækstvirksomheder, og vi bør overveje skattefrie perioder til iværksættere. Det skal være lige så naturligt at blive selvstændig som lønmodtager. Det giver vækst og arbejdspladser – til gavn for alle.

Som københavnerkandidat mener jeg at Købehavn skal gå forrest

Hovedstaden skal være et vækstcentrum, der kan konkurrere med andre europæiske storbyer. Det gør vi bl.a. ved bæredygtig vækst og ved at have modet til at prøve nye ting af i vores lovgivning – bl.a. med tidsbegrænsede love og forsøgsordninger. Det gælder fx afkriminalisering af hash og roadpricing.

Skriv en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*