Et flygtningevalg – er grimt

En af mine venner stillede på facebook spørgsmålet:

“Er det virkelig rigtigt, at man vinder valg i Danmark ved at angribe flygtninge, polakker, ulandsbistand og de svageste…?”

Svaret er nok desværre ja, og det er grimt at se på!

Vi kan jo starte med et let spørgsmål: Vil man mon helst vil bo i et land, hvor folk flygter fra eller et hvor folk flygter til?

Jeg har aldrig prøvet at skulle flygte med børn fra krig og rædsel, og er så heldig at bo i et land, folk flygter til!

Men hvis jeg var på flugt – tror jeg altså ikke, at starthjælp, ingen starthjælp vil være det første jeg tænkte på. Jeg ville tænke på at få mig selv og min familie til et bedre sted, hvor jeg kunne starte et bedre liv!

Ikke siden 2. verdenskrig har der været så mange mennesker på flugt i verden – DET HAR INTET MED DEN DANSKE FLYGTNINGEPOLITIK ELLER VALGKAMP AT GØRE!! Folk flygter fra krig, fattigdom og kollapsede stater.

Så skal vi ikke holde dem ude af debatter om, hvem der kan holde flest ude og i stedet blive enige om, at hjælpe de mennesker der på flugt både med korte og langsigtede tiltag (EU, FN og højere udviklingsbistand er nok en del af løsningen).

Vi bliver ikke en rigere verden af at jage de mest udsatte!!

Skriv en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*