Sofaarrangement med engagement!

Civilsamfundet – er en meget vigtig og bærende kraft i vores samfund, der for vil jeg altid hylde initiativer som sofaarrangementet her, initieret af unge fra Krogerup Højskole. Hvor vi som politikere skulle lytte til dem der kom forbi – vel fordi DetHandlerOmMennesker. Og så blev vi bedt om, at reflektere over, hvad vi tog med fra dagen.

Du kan se mere om arrangementet på deres demokratipatruljens facebookside
Og som mig komme til at nynne “Åh, disse smukke unge mennesker, gid de længe leve må!”

Mine spontane refleksioner om sofaarrngementet,  foran Christiansborg fredag d. 29. maj, sammen med bl.a. Simon Emil Ammitzbøll og Marie Krarup. Læs med herunder.

Tale – transkiberet

“Jeg har selv været med til at arrangere både lyttemøder og samtalesaloner på Københavns Rådhus, hvor jeg sidder som politiker lige nu.

Jeg synes at noget af det aller-allervigtigste, faktisk er, at vi bliver ved med at holde de her traditioner i hævd. Så talte jeg med en ung mand som hed Simon som var meget træt af systemet, og som overvejede ikke at stemme.

Og til det kan jeg selvfølgelig kun sige, at det synes jeg er en rigtig dårlig idé. Men jeg vil gerne give Simon, at systemet har sine fejl. Så lad os få stemt nogle andre politikere ind, og lad os få kigget på de der systemer.

Og så talte jeg med en anden som har været hjemløs, og noget af det han sagde til mig det var, at det allervigtigste, altså er at vi sætter menneskerne før systemet.

Så det jeg tager med mig fra i dag, det er at vi skal have kigget på systemerne.

Tak for det, og godt valg.”

Skriv en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*