København i Bruxelles

Som den sidste af de danske regioner er København og hovedstadsregionen nu endeligt repræsenteret i Bruxelles.

Jeg er i dag i Bruxelles – på en længe før valget planlagt tur – fordi jeg sidder i bestyrelsen for hovedstadsregionens nye EU-kontor.

Siden jeg kom hjem fra Bruxelles i 2011 og kom til at sidde i Borgerrepræsentationen har jeg arbejdet for, at København skal være fast repræsenteret her. Og hvor er det dejligt at vide, at det nu er virkelighed.

Så stort tillykke med åbningen til Copenhagen EU Office.

Og hvorfor skal København og Hovedstaden så have et kontor i Bruxelles? Fordi det giver indflydelse og massere af muligheder for danske borgere og virksomheder. Fx er det nemmere, for danske virksomheder, at få kontakt til og komme med i forskellige EU-projekter. Det betyder, at vi kan dele viden og trække EU-midler til Københavns området. Det samme gælder borgere og offentlige institutioner.

Men kan det nu betale sig? Ja, ud fra en økonomisk betragtning, så henter de danske regionskontorer flere penge hjem til deres region end det koster at drive dem. Og hvis vi ser bort fra økonomien, så er vidensdeling og indflydelse også vigtige parametre i min bog.

 

Skriv en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*