Hvorfor stemmer du på mig?

Jeg er lige blevet inviteret i Radio 24Syv d. 18. juni – på valgdagen – kl. 10.00 – 11.00. Vi skal tale om “hvorfor man skal stemme på mig?”

Det kan du så læse mere om herunder, men først vil jeg rigtig gerne have nogle bud på, hvorfor du vil stemme på mig? – skriv her, på Facebook eller på Twitter. Tak.

Jeg synes du skal stemme på mig, fordi jeg vil arbejde for; at det Danmark vi skaber fremadrettet har plads til forskellighed, gode vækstbetingelser for iværksættere og internationalt udsyn.

Og så skal du stemme på mig, fordi jeg vil arbejde for:
– at vores hverdagsløsninger giver mening – vi skal af med forældet lovgivning og tænke i smartere løsninger. Fx når det kommer til pensionsordninger, feriepenge…. kom gerne med flere eksempler.

– at vi gør det lettere at starte produktionsvirksomhed i Danmark – vi kan ikke leve af viden alene, og det er ikke let at få lov til at ansætte en fleksjobber – skal jeg hilse og sige. Jeg har siden starten af i år prøvet at få lov til at ansætte vores første fleksjobber. En opgave vi stadig ikke er i mål med.

– at fremkommelighed i trafikken, vil gøre det lettere for os alle, at pendle til job. Fordi Danmark er et lille land, kan vi ikke alle bo og arbejde inden for en lille radius – altså medmindre man er villig til at flytte.

– at vi får et mere fleksibelt og rummeligt arbejdsmarked. Jeg vil gerne starte med at rose fagforeningerne for alt det, de har skabt for danske arbejdere. Men samtidig bliver vi altså alle sammen nødt til at tage en diskussion om, hvordan vi kan få folk ind på arbejdsmarkedet uden at der hele tiden bliver råbt op om, at det er arbejde, der bliver taget fra bestemte faggrupper. Her er vi tilbage ved “Hverdagsløsningerne“. Det er jo skørt at forældre, der er engageret i deres børns børnehave, ikke må hjælpe med at male den. Eller at min venindes mor i Jylland, som er gået på pension og keder sig, ikke må hjælpe til nede i den lokale børnehave. Hun kunne godt tænke sig at komme ned og skære lidt frugt, og læse lidt for børnene et par timer om dagen. Og jeg kan end ikke længere huske begrundelsen, for hvorfor ikke, men det var noget med, at hun så gjorde noget af det pædagogerne gerne ville have tid til (læse med børnene) og hvis hun skar frugt udførte hun et job, som en anden faggruppe burde få penge for! Jeg mener: WHAT? Det må og skal vi simpelthen have ændret på. Rummelighed er en investering!

– at vi som samfund giver den enkelte borger mere frihed, til at bestemme over sit eget liv. Hver enkelt borger som har det svært, skal mødes af et system, der som det første spørger: “hvad vil du gerne?” og “hvordan kan vi hjælpe dig til at nå det mål?” Og alle os, der ikke har det så svært, skal have mere frihed under ansvar. Her vil jeg gerne minde om, at vi som Radikale har en grundholdning, der i 1922 blev formuleret således: “Hævdelse af den enkeltes ubetingede Frihed, kun begrænset ved Hensynet til andres lige Ret.”

Alle disse argumenter for, hvad jeg gerne vil arbejde for, har også fået mig til at tænke over, hvorfor jeg overhovedet stiller op. Og en klog mand, min farfar, der var aktiv socialdemokrat, sagde engang til mig, da jeg spurgte ham, hvorfor han var i politik: “Det er en borgerpligt, når man har oplevet krigen som jeg, så må man ikke tage demokratiet for givet” – At min far så senere sagde “din farfar vender sig i sin grav” fordi jeg havde meldt mig ind i Radikale Venstre, ja det kan min farfar og jeg så diskutere til evig tid. Dog er jeg nu ikke så sikker på at min farfar vender sig i sin grav, for min farfar var om noget ud af en husmandsfamilie. Og om ikke andet er jeg sikker på, at han vil være stolt af, at jeg gør min borgerpligt og aldrig kunne drømme om, at tage demokratiet for givet – thi dertil er det alt for vigtigt, og desværre, hvis vi kigger ud ud af vinduet til resten af verden, alt for skrøbeligt til.

Sådan!
Hvis du altså har læst med herned til – tilbage til dig!
Hvorfor ville du stemme på mig?

 

2 Comments on Hvorfor stemmer du på mig?

 1. Hej Mia:-)
  Mine vigtigste grundholdninger dækkes af rummelighed og frihed under hensyntagen til andre. Der rammer du jo lige i plet!
  De holdninger dækker over muligheden for at tage ansvar for eget liv – som jeg hylder – samtidig med at dem, der ikke evner (eller ønsker) dette også kan få et godt liv. Jeg ønsker ikke overbeskyttelse og generalisering, men frihed til at leve mit liv som jeg selv ønsker.
  Detaljerne omkring de forskellige specifikke emner har jeg mindre skarpe meninger om, men når jeg læser, hvad du skriver, lyder det meste fornuftigt i mine ører.
  Tak fordi du stiller op!
  Mvh Tommy

Skriv en kommentar

Din email-adresse bliver ikke vist.


*